© 2012 . All rights reserved.

Fastelavnsfest på Lilleåskolen i Laurbjerg

Amalie og Freja mine kære døtre skulle til fastelavnsfest på deres skole, noget som de havede glædet sig til rigtig længe.
Vanen tro havede børnene lavet flotte boder med mange forskellige forlystelser og i alle gange var der ophængt reklamer for de forskellige boder.
At prøve boderne koster så et par kroner og så har børnene lidt penge med hjemmefra, pigerne glæder sig altid til at de selv kan administre deres penge og prøve de ting de vil. Og dette giver også en god træning i at regne ud hvad man kan få og hvor meget man har tilbage.
Pigerne havede en super dag , håber nogle af billederne kan afspejle det :-)

Teknik
Det gav jo selvfølgelig en oplagt mulighed for at lufte kameraet, det giver rigtig god øvelse at fange børnene når de slår katten af tønden.
Det er noget der virkelig kan drille et kamera, når man skal tage billeder af hurtig action og i en dårligt oplyst gymnastik sal.
Jeg valgte at køre kameraet i fuld manuel og indstillingerne var hovedsagligt blænde 2.8, 1/200 sekund og ISO 3200.
Denne opsætning gav bevægelse i battet når børnene virkelig slog til, hvilket jeg syntes giver godt liv i billedet.

Hvidbalancen
Havede jeg sat til Tungsten, det er en enorm fordel at holde hvidbalancen fast når der tages mange billeder i samme lysforhold da man så i lightroom kan rette et billede og der efter synkronisere alle billederne efter det.

Du kan se Alle billederne >> HER <<

2 Comments

  1. Det ser godt ud Ture, du skulle dog nok have varieret mere i din placering og kompositionen, der er mange billeder som er næsten helt ens. Prøv evt. også med nogle skæve vinkler og helt tæt på. Men eksponering og skarphed ser fin ud :)

    • Hej Allan
      Jeg havede ikke så mange muligeder, jeg kunne ikke få mit 17-55 2.8 til fokusere hurtigt nok så var tvunget til at køre med 70-200 2.8 , hvilket gav mig mulighed for at sidde i indgangs døren for at komme langt nok væk.
      Børnene slog primært som du ser og når man tog fra den anden side af lokalet var tønden i vejen så det var ikke så brugbart. Jeg gik efter både at have tønden med og barnet så jeg ville helst ikke tættere på da det ville udelukke tønden. Det hele er lidt fast låst i situationen så der vil ikke være så meget ændring af kompositionen i det tilfælde her, da tønden er fikseret og børnene kommer primært fra samme vinkel og jeg er låst pga rækkeviden. Men igen jeg fik billederne som jeg selv ønskede i dette tilfælde :-)