lightroom4 © 2012 . All rights reserved.

Lightroom 4 Beta

I Denne uge Lancerede Adobe en public Beta af Lightroom 4 og der er kommet en del nye ting.
Det første man ligger mærke til når man starter den nye beta er at der er kommet 2 nye moduler “Map” og “book”.

Map
Lightroom understøtter nu gps data og du kan i Map modulet se dine billeder på et kort, hvis dine billeder ikke har gps data kan du selv placerer dem på kortet og den gemmer så gps kordinaterne den vej.
Du har også muligheden for at over føre dine kordinater fra et billede du har taget med en smart phone.

Kort funktionen svare til google maps hvor du kan se kortet i Satelit,Kort eller hybrid mode alt efter hvilket du foretrækker.

Book
Du kan nu i lightroom sidde og hygge dig med at designe din egen fotobog, du kan selv vælge størrelse og design på siderne der er mange forskellige templates at vælge imellem.
Når du så har lavet en færdig bog kan du lave den som PDF eller sende den direkte til blurp og få den trykt, Lightroom viser enda estimeret pris på bogen.
Blurp er et amerikansk firma og efter hvad jeg har hørt laver de fotobøger af virkelig høj kvalitet.

Libary
Video support man kan nu se video i Lightroom dvs at man ikke skal over i en extern medie afspiller for at se sine video filer.
Når man bevæger sin mus hen over en video fil vil billedet bevæge sig alt efter hvor man er i filmen, det giver et hurtigt blik af hva man kan se i filmen.
Du kan ligge dine video’er op på facebook eller flickr direkte fra lightroom.
Email du kan du sende billeder direkte fra lightroom til en ven direkte via lightroom og skal ikke som før først exportere dit billede, Du har enda mulighed for at ændre evt størrelse,kvalitet og sætte vandmærke i før du sender det.

Develop
Recovery, Fill light er fjernet og blevet erstattet af Highlights og Shadows også er der kommet en whites, generalt for alle de sliders er at du nu starter ved en “0″ setting og har muligheden for at kan køre i negativ eller posetiv retning, hvor man før kun kunne køre i posetiv retning.
Video support, du kan nu redigere en film start og slutpunkt og capture et billede ud fra din video, du kan så redigere dit billede fra videoen som alle andre billeder og bag efter tilføje dine ændringer til hele videoen.
Nye brush muligheder du kan nu justere hvid balance og eller støj i dele af dit billede med brush funktionen

Print
Lightroom understøtter nu “soft Proofing” hvilket giver en mulighed for at se dit billede på skærmen som det vil se ud på print, bla ved at vælge det rigtige papir og du kan se advarsler hvis billedet kommer ud over hvad din printer kan levere.
Du har nu også mulighed for at fin justere din printer, feks hvis dit billede altid er en smule mørkere en det er på skærmen, kan du nu justere din printer til at printe billedet en smule lysere så det passer, før skulle man lave en kopi af billedet også justere lyset på det før man printede hvilket altid er et stimeret gæt.

Flere informationer om den nye Lightroom 4 Beta

Terry White er ansat hos adobe og giver her en hurtig gennemgang af de nye features som han er mest glad for

Julianne Kost , du kan se flere af hendes videoer om lightroom 4 på youtube brug evt linket under her.

Jamen så er der kun tilbage at prøve det du kan downloade det >>her<< det er gratis, du skal dog lave et adobe id men det er også gratis

2 Comments

  1. Jeg glæder mig også rigtig meget, til LR4 bliver frigivet. Specielt Book modulet ser jeg frem til, og video modulet kan jeg også se nogle muligheder i :)

    • Det jeg bruger mest er nok de “nye” sliders i develop, hvor de starter nu i midten og giver meget bedre kontrol end før.
      ang video bliver det rigtig fedt at kunne justere hvidbalancen på filmene, det er dog noget besværtlig som det er nu meen det jo også kun en beta.
      Jeg håber på at de gør mere ud af slideshow modulet, det kunne godt trænge til en fornyelse da det er meget begrænset og personligt ville jeg bruge det mere end bog modulet som selvfølgelig også giver en del muligheder.